Home

Nieuws

Europese lobby van provincies en bedrijven

Den Haag - Het bedrijfsleven en de provincies hebben in een gezamenlijk pleidooi opgeroepen om bij het landbouwbeleid meer op innovatie te richten.

In de oproep stellen de drie werkgeversorganisaties en de provincies dat Europese fondsen effectief moeten worden ingezet om de concurrentiekracht van de Nederlandse economie en de bedrijven te bevorderen.

De oproep staat in een open brief die is gepubliceerd in het Financieele Dagblad. De ondertekenaars Karla Peijs, Bernard Wientjes (VNO-NCW), Hans Biesheuvel (MKB-Nederland) en Albert Jan Maat (LTO Nederland).

De vier ondertekenaars zeggen dat de Europese discussie vooral wordt gedomineerd door de financiële crisis rond de euro.  Zij zijn er blij mee dat de Europese regeringsleiders inmiddels weer aandacht hebben voor economische groei, innovatie en banen.

In de brief stellen Peijs, Biesheuvel, Wientjes en Maat dat het “landbouwbeleid verder moet worden gericht op innovatie, versterking van het concurrentievermogen van de boeren en het leveren van groene en blauwe diensten als landschap, biodiversiteit en milieu.”

De plattelandsgelden uit Europa moeten worden ingezet om een duurzame economie in het landelijk gebied te stimuleren, aldus de ondertekenaars van de brief.

De brief is bedoeld om sturing te geven aan de onderhandelingen die de Nederlandse regering voert met de Europese Commissie over de Europese gelden in de periode van 2014 tot 2020.

Of registreer je om te kunnen reageren.