Home

Nieuws

ELI: half mei meer duidelijkheid Hedwigepolder

Den Haag - Het ministerie van landbouw komt medio mei met meer duidelijkheid over de toekomst van de Hedwigepolder.

Dat laat het ministerie weten. Medio mei stuurt demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw een brief naar Brussel over de plannen voor de aanleg van natuurherstel langs de Westerschelde. In het huidige voorstel blijft tweederde van de Hedwigepolder beschikbaar voor de landbouw. Het overige deel wordt ontpolderd, net als de Welzinger- en Schorerpolder en de Appelzak aan de noordzijde van de Westerschelde.
De Tweede Kamer wil ook spoedig duidelijkheid over de discussie. Het debat over de natuurcompensatie langs de Westerschelde is nog niet afgerond. Vraag is of de Tweede Kamer het dossier controversieel verklaard, waardoor het tot de verkiezingen niet meer besproken zal worden.
Vorige week zei minister-president Mark Rutte dat er deze week meer duidelijkheid zou komen over de Hedwigepolder. Dat gebeurt dus niet. Volgens het ministerie is er geen extra vertraging in het dossier ontstaan. “We hebben vorige week vrijdag nog een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin we aangeven meer informatie te geven als de brief naar Brussel is gestuurd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.