Home

Nieuws

Duitsers: financiële speculanten weren van termijnhandel

Berlijn - De Duitse regeringspartijen CDU/CSU en FDP spreken zich er in de Bondsdag in een motie voor uit, dat er meer toezicht komt op de termijnhandel in agrarische grondstoffen.

Vooral speculanten die frequent, dat wil zeggen binnen fracties van seconden, derivaten aan- en weer verkopen moeten door de beursleiders in de gaten worden gehouden en zonodig uitgesloten worden van deelname. Dit soort financiële speculanten zorgen volgens de Duitse regeringsfracties al enkele jaren voor grote prijsfluctuaties op de grondstoffenmarkt.

Door hun gedrag wordt het eigenlijke doel van de termijnhandel, het beperken van prijsrisico’s, voorbijgestreefd. De kwestie is een zaak die op Europees niveau moet worden aangepakt en dient daarom op het bord van de Europese Commissie te worden gelegd, aldus de regeringsfracties in Berlijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.