Home

Nieuws 1779 x bekeken 1 reactie

Duitsers: ”boer na arts en leraar maatschappelijk belangrijkste beroep’

Berlijn – Het beroep van boer heeft in Duitsland een hoog maatschappelijk aanzien.

Alleen artsen en leraren worden nog belangrijker gevonden. Dat is één van de uitkomsten van een nieuw imageonderzoek in opdracht van het Bauernverband (DBV) door TNS-Emnid.
De laatste peiling omtrent de repuatie van de sector bij de burgerij vond vijf jaar geleden plaats. Sindsdien is het aanzien zeker niet slechter geworden en eerder beter, concludeert het Bauernverband tevreden. De belangstelling van de mensen voor agrarische zaken is ook duidelijk groter geworden.
Het brandpunt van de belangstelling ligt daarbij op de productkwaliteit en de voedselveiligheid. Wat dat betreft zijn de Duitsers anders dan dioxine- en Ehec-affaires kunnen doen vermoeden best tevreden met de verrichtingen van hun boeren.

Eén reactie

  • antoine1

    Dat die duitse boeren hun borst maar nat maken! In Duitsland is onderzoek gedaan naar het antibioticagebruik in intensieve veehouderij. Door de uitkomsten lopen ze in Duitsland veel harder van stapel als hier.

Of registreer je om te kunnen reageren.