Home

Nieuws

Duitse mechanisatiefabrikanten verwachten minder groei

Frankfurt am Main – De Duitse landbouwmechanisatieindustrie hield ook in het eerste kwartaal de druk op de ketel met een omzetstijging van 24 procent naar 2,23 miljard euro, maar het hoogtepunt is bereikt. Dat heeft fabrikantenorganisatie VDMA Landtechnik meegedeeld.

Slechts één keer eerder, namelijk in 2008, maakte deze sector volgens de organisatie een dergelijk florissant eerste kwartaal door. "Dat verduidelijkt dat de branche momenteel het hoogtepunt heeft bereikt", gelooft zakelijk leider Bernd Scherer. Tegelijkertijd betekent dit dat de fabrikanten zich voor de komende maanden moeten voorbereiden op kleinere groeipercentages. "Er zit nog een groot aantal orders in de portefeuilles, zowel uit het binnen- als buitenland, maar het aantal nieuwe orders ligt voor de meeste producten reeds onder het niveau van vorig jaar."
De tractorenproductie bereikte in het eerste kwartaal een stand van 15.900 eenheden ofwel 13 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet die daarmee werd gehaald groeide harder, namelijk met 17 procent naar 970 miljoen euro, dankzij een verschuiving van de vraag naar de zwaardere machines.

Of registreer je om te kunnen reageren.