Home

Nieuws

'Duitse landbouw kan uitdagingen klimaatverandering aan'

Berlijn – De Duitse landbouw is niet bang voor de klimaatverandering. Dat zegt het Beuernverband in reactie op een vandaag door de Deutsche Wetterdienst gepresenteerde langetermijnanalyse over de klimaatontwikkeling.

Daarin wordt vastgesteld dat de werdwijde stijging van de gemiddelde temperatuur buiten kijf staat en dat vaker voorjaarsdroogte zal optreden, evenals frequentere wolkbreuken in de zomer en sneeuwloze vorstperiodes in de winter. De meteorologen leiden dat af uit de ontwikkeling sinds in de negentiende eeuw werd begonnen met het systematische bijhouden van het weer.
Het Bauernverband meent weliswaar dat er sprake is van grote uitdagingen voor de boeren maar dat die beheersbaar zijn. Zo worden volgens de federatie al nieuwe rassen ontwikkeld met een grotere droogteresistentie. Aandacht krijgt ook de verspreiding van nieuwe virussen als bluetongue en Schmallenberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.