Home

Nieuws 315 x bekeken

Duitse antibioticaplannen uit de steigers

-


Berlijn – De plannen van de Duitse landbouwminister Aigner om de antibiotica-inzet in de dierhouderij sterker aan banden te leggen, krijgen duidelijker vorm. Dat blijkt uit het akkoord dat Aigner heeft bereikt met de landbouwministers van de afzonderlijke deelstaten. De overeenkomst houdt in dat er een landelijke databank komt die per knopdruk gegevens oplevert over de toepassing van antibiotica op alle en/of indviduele bedrijven. De opzet is verder dat bedrijven waar klaarblijkelijk veel antibiotica wordt gebruikt met verscherpte controle te maken krijgen.
Verder zullen antibiotica die van bijzonder belang zijn voor de humane geneeskunde nog slechts in uitzonderlijke gevallen ook bij landbouwdieren mogen worden ingezet. Een en ander komt binnenkort in de vorm van uitgewerkte wetsvoorstellen bij het parlement op tafel.

Of registreer je om te kunnen reageren.