Home

Nieuws 2 reacties

Dierenbescherming: afschaffen dierenpolitie niet goed

Den Haag - De Dierenbescherming is teleurgesteld dat de dierenpolitie verdwijnt volgens het bezuinigingsakkoord dat VVD, CDA, D66, Groenlinks en Christenunie hebben bereikt. Dat meldt het ANP.

Directeur Frank Dales: "We zijn verbaasd en verrast over het voornemen de dierenpolitie te schrappen. Er zijn nu 125 animal cops opgeleid. Ons voorstel is: houdt het daarbij. Uitbreiding naar 500 agenten hoeft niet meer, maar samen met onze eigen inspecteurs en hun expertise komen we met die 125 agenten een heel eind. Het zou niet goed zijn om helemaal te stoppen met de dierenpolitie. Dat zou zonde zijn van alle investeringen die tot nu toe zijn gedaan, zoals het alarmnummer 144-red een dier. We willen als dierenbescherming daar graag van gedachten over wisselen met het ministerie.''

Christel Labee

Laatste reacties

 • Mozes

  Bel 114....
  en je krijgt een agent met het verstand van een stier.

 • J@gertje

  Meneer Frank Dales was een held geweest als hij met zijn dierenbescherming de kosten voor de dierenpolitie voor zijn rekening had genomen.
  Uit de jaarcijfers van 2010 bleek dat de dierenbescherming maar liefst 72,8 miljoen aan banktegoeden had en 5.273.000,- euro aan overheidssubsidie heeft ontvangen.
  Frank Dales heeft natuurlijk goed praten met een salaris van 129.000 euro (in 2010), waarbij de kosten van zijn dienstauto, betaling van pensioen en sociale premies niet inbegrepen zijn.
  De uitspraak 'dierenpolitie teleurgesteld in dierenbescherming' was hier veel beter op zijn plaats geweest.

  Groet,
  J@gertje

Of registreer je om te kunnen reageren.