Home

Nieuws

De Jager: Definitief akkoord over begroting

Den Haag – De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie en minister Jan Kees de Jager (Financiën) zijn het in de nacht van dinsdag op woensdag eens geworden over de details van het eind april gesloten begrotingsakkoord.

”We zijn eruit”, stelde De Jager na afronding van urenlang overleg. Volgens hem liggen er voor 12 miljard euro aan besparingen die er voor zorgen dat Nederland volgend jaar voldoet aan de Europese begrotingsregels, die een maximaal begrotingstekort van 3 procent van het bruto binnenlands product voorschrijven. Er is 1 miljard euro dat extra uitgegeven wordt. Over de precieze maatregelen werden nog geen mededelingen gedaan.
Het Centraal Planbureau (CPB) kan nu gaan uitrekenen wat de precieze gevolgen van de maatregelen zijn. De resultaten daarvan komen medio juni. De komende dagen worden de maatregelen op papier uitgewerkt. ”Maar de politieke lijnen zijn gezet”, aldus De Jager, die sprak van ”een teamprestatie”.

Of registreer je om te kunnen reageren.