Home

Nieuws 215 x bekeken

DBV-topman Sonnleitner neemt afscheid

München- Voorzitter Gerd Sonnleitner van het Deutsche Bauernverband (DBV) is vandaag begonnen aan zijn afscheid van de boerenfederatie.

Sonnleitner legde vandaag formeel het voorzitterschap van de Beierse boerenbond (BBV) neer. Eind juni volgt op de  jaarlijkse Deutsche Bauerntag het afstaan van de voorzittershamer van de landelijke federatie aan zijn dan te kiezen opvolger. Eind dit jaar tenslotte is het ook gedaan met Sonnleitners voorzitterschap van de Europese federatie Copa.

De 63-jarige Sonnleitner heeft vijftien jaar aan het roer gestaan bij BBV en DBV en will zich in ieder geval de eerstvolgende jaren uitsluitend bezig houden met zijn landbouwbedrijf in het Beierse Ruhstorf.

Of registreer je om te kunnen reageren.