Home

Nieuws 1 reactie

Crisis- en herstelwet controversieel verklaard

Den Haag – De besluitvorming over het permanent maken van de Crisis- en Herstelwet wordt uitgesteld tot na de verkiezingen. Dat heeft de vaste kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer besloten.

“Inhoudelijk gaat het besluit over de crisis- en herstelwet vrij ver, waardoor Groenlinks het liever na de verkiezingen behandeld”, aldus Ineke van Gent van Groenlinks. Arie Slob van Christenunie ondersteunt dit verzoek, mede omdat er nu geen strikte noodzaak is voor besluitvorming. “De huidige crisis- en herstelwet loopt nog tot 2014. Of deze regelgeving permanent moet worden kan de nieuwe Tweede Kamer beslissen.”

Ook D66, PvdA en SP zijn voor het controversieel verklaren van de crisis- en herstelwet. VVD, PVV en CDA wilden de besluitvorming liever door laten gaan. Omdat bij het controversieel verklaren niet per se een kamermeerderheid hoeft te zijn, werd het toch controversieel verklaard.

De besluitvorming over biobrandstoffen is door de commissie ook controversieel verklaard, net als de besluitvorming over de definitieve structuurvisie Infrastructuur en Ruimte (SVIR).

De voortgang van het wetsvoorstel over plattelandswoningen stond tijdens de vergadering ook nog even onder druk, omdat PvdA en Groenlinks dit ook controversieel wilden verklaren. Een meerderheid wilde het dossier echter wel door laten gaan. Ook de andere onderwerpen op het gebied van milieu, ruimte en water worden de komende maanden gewoon behandeld.

Eén reactie

  • bertes

    ja ja. de kleine boer de nek om draaien. zodat je plattelands huizen kan bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.