Home

Nieuws 12 reacties

’Compensatie voor afschaffing rode diesel’

Den Haag – Het kabinet stelt mogelijk 75 miljoen euro beschikbaar als compensatie voor de afschaffing van het accijnsvoordeel op rode diesel.

Dat staat volgens LTO-voorzitter Albert Jan Maat in het dinsdag afgeronde begrotingsakkoord van regeringspartijen VVD en CDA met D66, Groenlinks en Christenunie. Hij zegt dat in Nieuwe Oogst.
De duurzame investerings- en aftrekregelingen EIA, MIA en Vamil zouden blijven bestaan en de groenfinanciering wordt opnieuw ingevoerd.
Woensdagmiddag wist De Telegraaf ook nog te melden dat, zoals verwacht, de dierenpolitie wordt afgeschaft.

Laatste reacties

 • h.j

  lekker net een dubbelwandige tank gekocht weg €3000,00
  kan nu ook bij de pomptanken

 • Mels

  Ja,goed dat ik het afgewacht heb en de tank deel met de buren die er wel een gekocht hebben.Uiteindelijk wordt de soep niet zo heet gegeten als dat ie wordt opgediend.

 • Conrad

  Bij iedere olieboer kan je ook normale diesel kopen. De tank kan je dus gewoon blijven gebruiken.

 • natuurboer

  Ja, zo kan ik het ook wel. Eerst door het afschaffen van rode diesel een paar honderd miljoen €€€`s als accijns bij de landbouw weghalen en daarna weer € 75 miljoen aan de landbouw ter beschikking stellen. Die € 75 miljoen wordt voor de boeren dan een sigaar uit eigen (accijns)doos.

 • Haye23

  waarom compensatie?

  gewoon de melk 2 cent duurder

  makkelijk zat

 • zwarte

  Maar niet iedereen heeft melk te verkopen

 • Seizoenskrediet

  De huidige rode gasolie is al niet accijnsvrij.
  Als wij gaan bezuinigen betekent dit snijden in eigen kosten, Den Haag gaat gewoon ondernemend Nederland zwaarder belasten.
  Wij betaalden afgelopen week € 1.145 voor de Rode gasolie, bij de pomp kost blanke € 1.479
  Een verschil van € 0.334
  Ik verwacht wel dat LTO niets anders eist dan teruggave via belastingdienst/douane van deze € 0.334 per liter, bij verplicht gebruik van blanke gasolie in de toekomst.
  Met rente!

 • schoenmakers1

  ik verwacht niks van lto

 • jampie

  de enige verwachting die uitkomt is dat de kleine en grote zelfstandige gewoon weer genaait gaat worden, en als er nog sprake is van winst dan betaal je weer inkomsten belasting meer etc iedereen draait op de hardwerkende mensen hier in nederlandje, dat zal altijd zo blijven

 • agratax2

  Jampie. Als je accijns ziet als belasting, betaal je als boer en loonwerker eenvoudig belasting ook al verdien je geen rooie cent. Accijns en btw verhoging is niets anders dan belasting verhoging zonder dat er een cent meer wordt verdiend. Voor mij is deze vorm >besparen< zoals de politiek het noemt nies anders dan burgers financieel uitkleden dit zal gaan tot ze naakt (bankrupt) zijn. Welke landen zijn ons eens voor gegaan en welke politiek hingen zij aan??

 • kalkar

  Koeieboeren lopen altijd maar te zeiken over subsidie sus en subsidie zo. Koeieboeren worden ook wel subsidieboeren genoemd. Weg dus met die rode diesel onzin.

 • Mels

  Niks weg met die rode diesel,bezuinig op dingen waar echt op dezuinigd kan worden maar nee er moet weer 200 miljoen naar allerlei overbodige natuurprojecten die een utopie werkelijkheid moeten maken namelijk een grote verbinding tussen alle enz enz bla bla,als men dat soort onzinverkondigers nou gewoon in de tomaten en paprikakas laat werken en als ze dat niet willen gaan ze maar asperges steken,kunnen ze die onzin niet meer verzinnen en gaan we niet falliet aan een begrotings tekort van meer dan 3 procent.Ik heb even met mijn bank gebeld dat ik dit jaar uitga van een begrotingstekort van 1,5 procent,nou,het hok was te klein laat staan wat er gebeurt was als ik over 3 procent begonnen was!!!!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.