Home

Nieuws

CSM wil af van Bakery Supplies

Diemen – CSM wil af van Bakery Supplies, de bakkerij-ingrediëntentak van het concern in Europa en Noord-Amerika. Dat maakte het concern maandag bekend.

CSM gaat zich richten op de combinatie Purac, het onderdeel voor de productie van melkzuur, en Caravan Ingredients dat speciale ingrediënten produceert. Deze twee hadden in 2011 een gecombineerde omzet van 704 miljoen euro.
Bakery Supplies behaalde het afgelopen jaar een omzet van zo’n 2,5 miljard euro. De tak heeft volgens CSM financiering nodig om mee te doen aan een sector waar veel fusies en overnames plaatsvinden ”Op de langere termijn beschikt CSM over onvoldoende financiële middelen om beide takken, Bakery Supplies en Purac/Caravan, te exploiteren”, aldus het concern.
CSM maakte niet bekend of het al gesprekken voert met partijen over de verkoop van Bakery Supplies, of over de waarde van het onderdeel. ”Bakery Supplies is een goed geleid bedrijf met een uitstekende marktpositie. De waarde en vooruitzichten zullen worden vergroot met een andere eigenaar”, aldus topman Gerard Hoetmer.
Hoetmer constateerde verder dat werknemers zullen worden geconfronteerd met een periode van onzekerheid. CSM wil begin 2013 ”significante vooruitgang” met de desinvestering hebben geboekt. Het zal op 3 juli een bijzondere aandeelhoudersvergadering organiseren om de beoogde desinvestering aan de aandeelhouders voor te leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.