Home

Nieuws 887 x bekeken 1 reactie

CDA en Groenlinks ruziën over besteding natuurgelden

Den Haag – Binnen de Kunduz-coalitie wordt nog flink gesteggeld over de besteding van de 200 miljoen extra natuurgelden. Dat meldt NRC dinsdag op zijn website.

Onlangs sloten VDD, CDA, D66, Groenlinks en Christenunie een principe-akkoord over de begroting voor 2013. Daarin werd afgesproken dat een deel van de bezuinigingen op natuur wordt geschrapt. De details moeten echter nog worden ingevuld.
Het CDA wil nu dat een kwart van het bedrag voor natuur wordt gereserveerd voor de Programmatische Aanpak Stikstof. Groenlinks vindt echter dat de volledige 200 miljoen in de Ecologische Hoofdstructuur moet worden geïnvesteerd.
Betrokkenen verwachten dat de onderhandelingen nog weken zullen duren.

Eén reactie

  • Hans Sudfryslan

    Groen links moeten maar eens accepteren dat de invulling EHS op zijn laatste pootjes lopen en dat straks gewoon weer natuurgebieden terug gebracht wordt in cultuurgrond . De wereld bevolking groeit en zal eenmaal gevoed moeten worden en dat kunnen natuurgebieden niet .

Of registreer je om te kunnen reageren.