Home

Nieuws 503 x bekeken

Britten trekken droogtegebieden in

Londen – Na weken van vrijwel onophoudelijke regen heeft de Britse milieudienst Environment Agency de droogtestatus voor een groot deel van het land ingetrokken.

Londen en het aangrenzende zuidwesten van het land blijfven echter voorlopig droogtegebieden met de daarmee gepaard gaande sproeiverboden voor niet-professionele gebruikers.
Minister Caroline Spelman van milieu en plattelandszaken had de Environment Agency vorige week gevraagd de droogtestatus opnieuw te beoordelen. Ze deed dat nadat overal veel kritiek werd geuit op het feit dat de Britten in de betrokken gebieden ondanks weken regen officieel nog steeds hun tuin niet mochten besproeien of de auto wassen. "Opheffen van de droogtestatus betekent dat de watervoorziening in deze gebieden deze zomer geen gevaar meer loopt. Dat kan echter veranderen als we weer een langere droogteperiode zouden krijgen." Vandaag regent het opnieuw in grote delen van Engeland maar voor het weekend wordt een korte periode met beter weer voorspeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.