Home

Nieuws

Britten krijgen bemiddelaar voor relatie met supermarkten

Londen – De Britse regering komt binnenkort met het langverwachte wetsvoorstel voor een bemiddelaar (adjudicator) voor de relatie tussen leveranciers en de supermarkten. Dat heeft Koningin Elizabeth II vandaag in de Queen’s Speech, de Britse troonrede, laten weten.

In een eerder stadium is de instelling van een ombudsman met zwaardere bevoegdheden van tafel gegaan. De bemiddelaar moet vooral toezien op het juist toepassen van een gedragscode die al in 2010 is afgekondigd. Boerenorganisaties dringen al jaren aan op een instantie die klachten over de handelsverhoudingen met de grote supermarkten kan behandelen. Volgens de bonden zetten de grote vijf winkelbedrijven hun leveranciers voortdurend onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.