Home

Nieuws 720 x bekeken

Brabant wil bouw geitenstal stoppen

's-Hertogenbosch - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gaan demissionair minister Liebeth Spies (Binnenlandse Zaken) vragen de vergunning voor de bouw van een geitenstal in het dorp Zeeland (gemeente Landerd) te vernietigen.

De bouw van de geitenstal is inmiddels begonnen maar de vergunning is vermoedelijk onrechtmatig verleend. Vanwege de Q-koorts is er in Brabant een bouwstop afgesproken voor geitenhouderijen.

De kwestie werd onlangs onthuld door het Brabants Dagblad en zorgde voor veel ophef in de lokale en provinciale politiek.

De gemeente Landerd laat zich nog adviseren over de mogelijkheden om de vergunning te schorsen of vernietigen. Landerd ligt midden in het gebied dat zwaar werd getroffen door de Q-koorts. In de gemeente werden zeker 200 mensen ziek.

Vernietiging van een vergunning door de Kroon is een zeldzame en verregaande stap. In het recente verleden werd het middel door ministers gebruikt om het bos bij Schinveld te kappen en om het cellencomplex op Schiphol-Oost open te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.