Home

Nieuws

Bont voor Dieren tegen claim van NFE

Amsterdam – De actiegroep Bont voor Dieren verzoekt de politieke partijen om werk te maken van het verbod op het houden en doden van dieren, enkel en alleen om hun vacht.

Dit laat Bont voor Dieren weten naar aanleiding van de brief waarin de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) aan CDA-minister Jan Kees de Jager (Financiën) zou hebben gemeld dat nertsenhouders met een claim van minstens 1 miljard euro komen als de politiek instemt met een verbod op het houden en doden van nertsen.
”Het wetsvoorstel voor een verbod op de nertsenhouderij is reeds in 2009 aangenomen door de Tweede Kamer en het is tijd dat er zekerheid komt. De nertsenhouders worden ruimschoots gecompenseerd en de enige schade die nog geleden kan worden is verdere onzekerheid over de toekomst”, aldus de actiegroep.
De claim van 1 miljard euro waarover door de NFE gesproken wordt vindt Bont voor Dieren buitensporig en onaanvaardbaar en hoopt dat de politiek zich hierdoor niet laat afschrikken. Bont voor Dieren zal daarom de komende tijd verschillende politieke partijen benaderen om het nertsenfokverbod in hun verkiezingsprogramma’s op te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.