Home

Nieuws 1 reactie

Boerderijwinkel populair bij oudere

Wageningen - De boerderijwinkel is bij ouderen populairder dan bij jongeren. Dat blijkt uit een onderzoek van Intomart GFK en Food for Food.

De afgelopen maand is 16 procent van de Nederlanders naar een boerderijwinkel geweest, stellen de onderzoekers. Iets minder dan de  helft van de mensen die geen bezoek aan een boerderijwinkel brachten, is van plan dat binnenkort wel te gaan doen.

De klanten van boerderijwinkels zijn vooral ouderen (boven 65 jaar). Eén op de vijf boerderijwinkelbezoekers heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar is minder vertegenwoordigd met 12 procent. Waarom jongeren minder voedsel bij boerderijwinkels halen, komt niet uit het onderzoek. Volgens de onderzoekers kan dat te maken hebben met de tijd die jongeren uittrekken voor het kopen van voedsel, maar het zou ook iets kunnen zeggen over de relatie die jongeren hebben met voedsel.

Eén reactie

  • winkelvof

    Het is heel logisch dat ouderen meer naar de boerderijwinkel gaan, ze nemen meer tijd voor de boodschappen.
    Jonge werkende moeders rennen naar de supermarkt doen alle inkopen het liefst in de zelfde winkel, en meestal ook zo goedkoop mogelijk en vliegen weer naar huis.
    Ze weten allemaal wel presies hoe het moet, maar het uitvoeren ervan ...
    En ik denk dat ouderen nog weten van vroeger hoe lekker alles is als het kersvers is!

Of registreer je om te kunnen reageren.