Home

Nieuws 14 reacties

Bleker wil van CDA brede volkspartij maken

Breda - CDA'er Henk Bleker wil van zijn partij een 'brede moderne volkspartij' maken, waarbij mensen uit alle geledingen zich thuisvoelen. Daarbij is hij 'trots en fier' op wat het CDA met VVD in het minderheidskabinet heeft bereikt de afgelopen 1,5 jaar.

Maar hij is teleurgesteld in de PVV en wil niet opnieuw met de partij van Geert Wilders samenwerken. Dat heeft Bleker zaterdag gezegd in een toelichting op zijn kandidaatstelling voor de verkiezing van de lijsttrekker van het CDA. Volgens hem moet zijn partij weer een partij worden, 'waarbij zowel werkgevers als werknemers, zowel jong als oud en zowel mensen van allochtone afkomst als van Nederlandse afkomst zich thuisvoelen'.

Het minderheidskabinet van VVD en CDA heeft volgens hem in korte tijd veel bereikt als het gaat om bezuinigen, efficiënter maken van de politie en het verminderen van overheidsbureaucratie. De PVV heeft zich daarbij volgens hem goed aan de afspraken gehouden, maar de laatste tijd bleek volgens hem duidelijk 'dat de PVV bezig was andere paden te bewandelen en als het erom draait niet de verantwoordelijkheid neemt die nodig is'.

De demissionair staatssecretaris van landbouw heeft zich niet alleen gestoord aan het afbreken van de Catshuisonderhandelingen over extra bezuinigingen om de overheidsfinanciën op orde te brengen. Zo moet hij ook 'niets hebben' van standpunten van de PVV over hoofddoekjes, het klachtenmeldpunt over Polen en uitspraken over koningin Beatrix en over de president van Turkije.

Open grenzen noemt Bleker ook van belang voor de Nederlandse samenleving en economie. "Europa is niet Brussel. Europa zijn de landen waarmee we samenwerken."

Met de slogan 'Eerlijk, helder, Henk' wil Bleker nu campagne voeren. Hij gaat ook met campagnevoeren door tot aan de verkiezingen van 12 september als hij geen lijsttrekker wordt. "Het CDA kan op mij rekenen. In welke rol dan ook."

Hij is al lang politiek actief. Voordat hij bewindspersoon werd, zat hij in het partijbestuur. Hij erkende ook 'littekens' opgelopen te hebben door zijn bekende 'tamelijk directe' optreden, maar hij voelt zich zo gesteund door leden in het land dat hij besloten heeft zich zich kandidaat te stellen.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  De Pvv is niet zo veranderd . Het CDA wel die heeft elke dag iets nieuws .
  Ook Bleker wil er nu een schepje boven op doen.Over geloof waardig gesproken.
  Voor of tegen Wilders .Het is een schande hoe weinig ze doen om te zorgen dat
  hij veilig ongestoord zijn werk kan doen in dit land.
  Het is bij lange na geen Pim. die men de dood in gejaagd heeft.
  Als de politiek zo door gaat vrees ik het ergste.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Laat dit geen tweede keer gebeuren.
  35 % van de kiezers walgt zo van de huidige politiek. Dat ze elke opstandige partij steunen. Dit word alleen maar erger als de politiek blijft weigeren deze
  grote groep mensen serieus te nemen.

 • Koeienboer

  En wat moeten ze dan serieus nemen? Oke, strengere straffen. Maar voor de rest is alles wat Wilders wil regelrechte onzin. Het probleem bij de Nederlanders is dat ze niet meer weten wat ze willen. Maar vooral dat je er samen voor moet gaan. Die ontevreden mensen: laat ze ipv al dat gezeur zelf de handen uit de mouwen steken en vrijwilligerswerk gaan doen, mantelzorg, de politie helpen en laten we vooral onze eigen kinderen opvoeden met besef voor fatsoen. Dat laatste, dat mankeert er vooral aan.

 • politiek

  @ Koeienboer , Ik mag aannemen dat je afstand hebt gedaan van alle subsidies die je ontvangt. Je verhaal,komt me over , dat je naast het ontvangen van die subsidies ,ook nog wilt dat anderen voor je vrijwilligerswerk gaan doen.

 • Spotvogel

  Voor meer dan 95% van het Nederlandse volk is de natuur de enige fysiek bereikbare en tastbare factor om zich nog MENS te kunnen voelen. En uitgerekend die waarde probeerde Bleker tot onder het maaiveld af te breken. Het lijkt me duidelijk dat zulk een lomp, onbehouwen en totalitair secreet niet thuishoort in enige vorm van ons Openbaar Bestuur. De beste dienst die het CDA land en volk dan ook kan bewijzen is, om zich per direct als politieke partij op te heffen. Tien jaar confessionele uitbenerij van land, volk,mondiale goodwill en handelsbetrekkingen zijn wel ruimschoots voldoende geweest. Enough is enough!

 • anton1937

  Goed idee van Bleker om van het CDA een sterke en brede middenpartij te maken. Met Geert Wilders (zich PVV noemend zonder leden en inspraak) zijn geen afspraken te maken, dat blijkt steeds weer.De mooiheid van de natuur wordt door de ambtenarij( duizende ambtenaren) van het staatsbosbeheer verkwanseld, niet door de mensen, die mogen niet in de natuur komen. Natuur overbrengen naar de gemeente b v Someren,dan is er ruimte voor de mensen en wordt er veel geld overgehouden.

 • Poelier De Jager

  Mijn vrouw en ik gaven altijd een stem aan de VVD en een aan het CDA, daar hadden wij bij de laatste verkiezingen moeite mee, hopelijk krijgen ze nu meer draagvlak, dan met een partij die nog dichter bij de natuur staat een zo breed mogelijke coalitie kunnen vormen! Kunnen ze ongestoord hun werk gaan en niet te veel tijd steken over die ene man of vrouw om deze binnen boord te houden, persoonlijk mag ik Henk wel en je kunt nu eenmaal niet met iedereen vriend zijn.......

 • aarthamstra1

  Bleker wil de coöperaties terug brengen daar naar waar het hoort . Nu weet niemand meer
  wie daar de baas is aldus Bleker,Worden de beslissingen genomen in enge achterkamertjes volgens Bleker. Blij verrast luisterde ik naar hem . Totdat ik door kreeg dat hij het niet over de RABO niet over het Z.L.T.O. had maar over de wooncooperaties . Ben weer wakker.Een laffe zakkenvullende CDA zonder geweten Is de boeren is hij al weer vergeten . de onderkruiper om misselijk van te worden.Toch blij dat ik nu zijn ware aard weet. Word wakker boeren Cooperaties zijn geworden tot dictoriale uitzuigers , Bleker weet het wist weet het maar slaapt liever met zijn lieveling.

 • J@gertje

  aarthamstra1,
  Welke polititieke partij zou jij aandragen als alternatief voor het CDA of de VVD?

  Groet,
  J@gertje

 • LUCTOR

  Zijn we allemaal niet een beetje jaloers op Henk?
  Henk tovert landbouw grond om tot natuur en pakt daar een lekkere subsidie op Henk weet hoe je een lekkere jonge stoot in de koffer krijgt Henk weet hoe je een fatsoenlijk inkomen verdient zonder in de stront of grond te wroeten Henk weet ook donders goed hoe het politieke toneel spel in elkaar zit Henk weet ook dat de bv NL aan het verzuipen is en zolang het nog niet onder water staat er zijn voordeel mee te doen Henk is zo gek nog niet.Zou Henk lid zijn van een politieke partij zonder C kon ie op mijn simpatie rekenen.

 • Mozes

  Bleker is niet mijn favoriet voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Hij heeft meerdere keren problemen gehad met het onduidelijk informeren van de Tweede Kamer. Zijn jonge vrindin maakt hem als persoon ongeloofwaardig.
  Na anderhalf jaar onfatsoen, simboolpolitiek en onvermogen om werkelijk verantwoordelijkheid te dragen door de PVV heeft het volk behoefte aan een leider die integer,krachtig en degelijk is.
  Als CDA lid stem ik dan ook op Siebrand van Heersma Buma.

 • politiek

  Als Bleker de slagon Eerlijk helder Henk wil gaan gebruiken in zijn campagne ,is het voor mij nog niet duidelijk wat hij daarmee bedoelt gezien zijn briefjes en laatst die zogenaamde brief van Brussel over de Hedwige polder. Is hij van plan zijn leven te beteren dan ? .

 • h.zator

  Wat is er mis met een jonge vriendin? Henk komt er eerlijk vooruit!

  Henk durft te zeggen waar het op staat!

  Henk durft de milieufanaten tegen te spreken!

 • Mels

  h.zator,Iedereen die op het eerste wat te zeuren heeft is gewoon jaloers,de rest oordeel ik niet over dat doen we bij de verkiezingen wel,laat alleen duidlijk zijn dat eenieder goed nadenkt wat ie stemt,een stem aan een splinterpartij is,hoezeer die ook jou waarden nastreeft,verloren.

 • Haye23

  Is het niet zo ?? dat al de partijen eigenlijk volksvertegenwoordigers zijn die er voor ons zijn om onze mooie nederland te besturen naar eer en geweten??

  Er is geen partij in nederland die alle nederlanders neer zet maar altijd groepjes

  Durf beslissingen te nemen om de woningmarkt los te trekken, creeer nuttig werk door iedereen belangrijk te maken, durf bonussen aan te pakken,maak lenen zo dat je het wel in 20 jaar terug hebt betaald.

  Welke partij wie dit uitvoerd maakt niet uit maar we moeten gezamelijk onze schouders er onder zetten.

  Ik hou van nederland

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.