Home

Nieuws 837 x bekeken

Bleker eist strengere welzijns- en transportregels

Den Haag - Nederland lijkt alleen te staan in haar eis de Europese regelgeving voor diertransporten aan te scherpen.

Dat valt af te leiden uit een brief van demissionair staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) aan de Tweede Kamer. Ook zijn pleidooi voor een verbetering, aanscherping en aanvulling van dierenwelzijnsregels voor varkens, kalveren en pluimvee wordt niet breed gedeeld.
Half mei komen de landbouwministers van de 27 EU-lidstaten bijeen in Brussel, waar zij onder meer spreken over de nieuwe Europese dierenwelzijnsstrategie en de Transportverordening. Op ambtelijk niveau is er al een gezamenlijk standpunt opgesteld, maar Bleker schrijft daar niet mee te kunnen instemmen. De kans is groot dat hij de enige is.

Of registreer je om te kunnen reageren.