Home

Nieuws 583 x bekeken

Beleggers Groen Invest krijgen beetje terug

Weert – Gedupeerde beleggers in Groen Invest krijgen 6 tot 8 procent van hun inleg terug uit het faillissement van het hardhoutfonds.

Curator Geurt te Biesebeek heeft dat gemeld aan de schuldeisers.
Ongeveer 6.000 beleggers investeerden in totaal 80 miljoen euro in het fonds.
Groen Invest ging drie jaar geleden failliet. De curator heeft geconcludeerd dat het bedrijf niet beschikte over voldoende expertise. Er werd in Nederland en het buitenland grond gekocht die niet geschikt was voor bosbouw. Verkoop van 765 hectare grond heeft nog ongeveer 15 miljoen euro opgeleverd.
Volgens de curator van het Veldhovense fonds heeft directeur Frans van der H. bovendien zeker 2,4 miljoen euro van beleggers voor privédoeleinden gebruikt. Beschuldigingen van onbehoorlijk bestuur kreeg hij echter tot dusver niet bevestigd door een rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.