Home

Nieuws 504 x bekeken

Bauernverband: landbouwgrond moet zelfde bescherming krijgen als bos

Berlijn – Het Deutsche Bauernverband (DBV) eist bij de planning van infrastructurele voorzieningen en bouwprojecten een wettelijke beschermende clausule voor landbouwgrond.

Hetzelfde geldt al voor bijvoorbeeld bos dat niet zonder meer mag worden gekapt.
Zonder zo'n clausule blijft landbouwgrond een te gemakkelijke prooi en gaat het verlies aan areaal onverdroten door. Dat heeft de boerenfederatie duidelijk gemaakt in de Bondsdag in Berlijn.
Het parlement moest het Bauernverband in een hoorzitting aan het woord laten over de 'landvraat', zoals de kwestie in de campagne van de bond wordt genoemd. Dit gebeurde na een succesvolle petitie-actie van het Bauernverband
Verder meent het DBV dat er een masterplan moet komen om te voorkomen dat agrarisch areaal lichtvaardig wordt opgeofferd aan infrastructuur. Het verlies bedraagt volgens het Bauernverband nu 87 hectare per dag ofwel 4 hectare per uur. De officiële doelstelling in de Bondsrepubliek is dat dit moet worden beperkt tot maximaal 30 hectare per dag. "Daar zitten we nog heel ver vanaf," constateert het Bauernverband.

Of registreer je om te kunnen reageren.