Home

Nieuws 430 x bekeken

Acht arrestaties na inval in supermarkten

Utrecht - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft maandagavond invallen gedaan in tien woningen en zes supermarkten in het midden en zuiden van het land. Acht mannen zijn gearresteerd en zitten vast.

Zij worden verdacht van belastingfraude vanaf 2006 tot recent. Dat heeft een woordvoerster van het Functioneel Parket bekendgemaakt.

De verdachten (tussen de 43 en 62 jaar) komen uit Zwijndrecht, Rotterdam, De Bilt, Veere, Nijkerk en Moerdijk. Ze worden onder meer verdacht van het opstellen van valse kasadministraties. Het gaat in totaal om 1,5 miljoen euro. Ze zijn of waren bedrijfsleider in een supermarkt. Onder hen zijn zes voormalige franchisenemers van Super de Boer.

De mannen hebben de Belastingdienst vermoedelijk opgelicht met valse kasadministraties. Maandagavond zijn uitdraaien van de kassa's gemaakt. Ook zijn administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.