Home

Nieuws

Aandeel hernieuwbare energie neemt toe

Den Haag - Hernieuwbare energie speelt een steeds grotere rol in het totale energieverbruik.

Het aandeel hernieuwbare energie steeg vorig jaar naar 4,2 procent van het totaal. Het jaar daarvoor was dat nog 3,8 procent. Dat het aandeel hernieuwbare energie groeit, komt zowel door een toename van het verbruik ervan als door een daling van het totale energieverbruik. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die maandag zijn gepubliceerd.

Het totale verbruik van hernieuwbare energie steeg van 86 naar 93 petajoule. Hernieuwbare energie wordt gebruikt in de vorm van elektriciteit, warmte en biobrandstof voor vervoer. Elektriciteit is vooralsnog de belangrijkste toepassing. Ze was goed voor 45 procent van het totale verbruik.

Of registreer je om te kunnen reageren.