Home

Nieuws laatste update:1 aug 2014

Yara wil met investering levering kali veiligstellen

Oslo – Yara investeert 30 miljoen euro (40 miljoen Canadese dollar) in IC Potash (ICP) en krijgt daarmee een belang van 20 procent in de Canadese kali-producent.

De Noorse kunstmestgigant betaalt een premie van 50 procent op de huidige aandelenkoers van ICP. Yara neemt tevens voor een periode van 15 jaar ten minste 30 procent van alle productie van ICP’s nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat New Mexico af. Doordat ICP gedeeltelijk eigendom van Yara wordt, legt Yara-topman Jorgen Haslestad uit, kan Yara de grondstoffenleverantie veilig stellen. Nu is Yara, vooral groot met stikstof, voor kali sterk afhankelijk van derde partijen.

De CEO van ICP, Sidney Himmel, spreekt van een “gezamenlijke strategische focus op de betere producten.” ICP wil in het vierde kwartaal van 2015 beginnen met de jaarlijkse productie van 700.000 ton SOP (potas-magnesium-sulfaat).

Of registreer je om te kunnen reageren.