Home

Nieuws 763 x bekeken 1 reactie

'Windenergie steeds belangrijker voor economie EU'

Brussel - De bijdrage van de Europese windenergiesector aan economische groei in de EU zal tot 2020 verdrievoudigen.

In 2020 werken dan 520.000 mensen in de Europese windenergiesector. Dat stelt de European Wind Energy Association (EWEA) in het rapport Green Growth, dat in volledigheid zal worden gepresenteerd op 16 april.
In 2011 is de capaciteit aan windenergie in de EU toegenomen met 9616 MW, tot een totaal van bijna 94.000 MW. Volgens de EWEA is de capaciteit voldoende om aan 6,4 procent van de totale energiebehoefte te voldoen. Het aantal windturbines op het land neemt toe in Duitsland, Zweden terwijl in het Verenigd Koninkrijk meer windmolens op het water worden gebouwd.
De groei in deze landen compenseert het afnemende aantal windmolens in onder meer Spanje en Frankrijk.

Eén reactie

  • bassie72

    die economische groei zal aan Nederland voorbij gaan want als je ergens sterk in wil zijn moet je een goede thuis markt hebben en met al die procedurele tegenstand tegen windenergie zal Nederland nooit inovatief kunnen zijn in windenergie en dus ook geen economisch voordeel daar uit kunnen halen .

Of registreer je om te kunnen reageren.