Home

Nieuws 274 x bekeken

Vooruitgang Unilever in duurzaamheidsdoelen

Rotterdam - Unilever schakelt eerder dan verwacht volledig over op zogenoemde gecertificeerde palmolie. De eerder gestelde doelstelling om alle gebruikte palmolie te kopen via 'GreenPalm' certificaten wordt eind dit jaar gehaald, zo meldde Unilever op dinsdag.

Daarmee loopt de wasmiddelen- en levensmiddelenproducent drie jaar voor op schema.

Het gaat volgens een woordvoerder om een ,,tussenstap naar de volledige verduurzaming van de palmolie-industrie''. Nu heeft de onderneming een nieuwe doelstelling gesteld om in 2020 alle palmolie te kopen van een traceerbare duurzame bron. Palmolie is een belangrijke grondstof voor zeer veel producten van Unilever, uiteenlopend van shampoo tot margarine.

Nu is het nog zo dat de gecertificeerde palmolie niet per se duurzaam is, maar dat de certificaten die er bij worden gekocht helpen de productie te verduurzamen. Certificaten betekenen bijvoorbeeld meer geld voor boeren die op een duurzame manier werken. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.