Home

Nieuws 2770 x bekeken 9 reacties

'Voor 1 mei heeft iedereen bedrijfstoeslag binnen'

Doetinchem – Voor 1 mei hebben alle boeren de bedrijfstoeslag 2011 op de rekening staan. Dit zegt Dienst Regelingen (DR).

Mede op aandringen van de Tweede Kamer en op advies van adviseurs Korff en Blauw wilde demissionair staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) alle boeren sneller uitbetalen. Uiterlijk voor 1 mei zou 100 procent uitbetaald zijn. Volgens DR gaat dat nu dus lukken. Conform de EU-regels heeft een lidstaat uiterlijk tot 1 juli de tijd om het geld over te maken.
Vorig jaar hebben 56.000 boeren in de Gecombineerde Opgave aangegeven bedrijfstoeslag te willen ontvangen. Het gaat om een totaalbedrag van 781 miljoen euro.

Laatste reacties

 • frans1

  Kan iemand mij vertellen waar deze bedrijftoeslag voor is en wat je er voor moet doen ,heb hier namenlijk nooit van gehoord en kan ook nog wel wat gebruiken want dit is toch € 13946.42 per boer.

 • Koeienboer

  Als je het nog niet krijgt, zul je het ook nooit meer krijgen. Dit is op basis van oude subsidies... Er zijn nog wel subsidies voor bijv natuurbeheer e.d. aan te vragen, maar dat is natuurlijk een schijntje als je bedenkt wat het je allemaal kost aan opbrengstderving enz.

 • Hans van Strien

  Ik heb anders gisteren een telefoontje gehad van Dienst Regelingen waarin ze vertelden er toch een percentage hun toeslag niet ontvangen voor 1 mei 2012, waaronder ikzelf.
  Dan heb je wel lef om er een pers bericht uit te sturen dat het wel gebeurd! De politiek vraagt er toch steeds meer zelf om dat ze niet meer worden geloofd! Liegen en afspraken niet nakomen is wel erg gemmeengoed geworden in Nederland.

 • Bossies

  Dan hier nog een berichtje aan demissionair staatssecretaris BLEKER dat zijn dienst gewoon liegt want ik heb ook zo'n telefoontje ontvangen als Hans van Strien dat het niet gelukt was om de betaling voor mij rond te krijgen voor 30 april maar dat ik gegarandeerd voor 1 juli mijn geld krijg???????? Als er dan toch zo'n duur betaalde kracht tijd heeft om een leugen op papier te zetten had die die tijd ook wel kunnen gebruiken om mijn 'hoofdpijn dossier' af te ronden.

 • fruitteler

  wat moet je als fruitteler doen om ook wat te krijgen .
  onze sector krijgtzelden wat,en met de markt ontwikkelingen van dit moment zou het welkom zijn om wat ruggesteun te krijgen

 • henk5

  Hallo Hans en Bossies en waarschijnlijk nog veel meer!!!!!! Het is voor mij al het 4e jaar dat ik mijn toeslagrechten veel te laat krijg. Ik heb ook een telefoontje gehad oftewel een lange telefoon waarin ik de beste ambtenaar vroeg of hij zijn tijd niet beter aan het uitbetalen besteden kon in plaats van iedereen te bellen. 90% was voor januari betaald!!! Wat hebben ze de afgelopen 4 maanden dan gedaan? Waarschijnlijk allemaal hoofdpijndossiers of ze krijgen minder loon uitbetaald door de crisis???? Ik wens een ieder veel succes en als onze boterham wat minder belegd word gaan we toch bij hun eten.

 • MONIQUE06

  Hallo aan al diegenen die een telefoontje hebben gekregen 'Er is 99,5% van de BTR 2011 betaald maar helaas is uw dossier daar niet bij?' Wederom bij de laatsten en ze kunnen niet beloven wanneer, ze hebben tijd tot 30 juni. Ze gaan proberen tegen half mei maar ze beloven niets. In België heeft iedereen zijn voorschot gekregen in oktober en hun saldo in december. De Belgische regering had dit beslist omdat het toch niet zo goed gaat in de landbouw en dat de landbouwers hun financiële middelen nodig hebben. Ieder EU-land heeft tijd tot juni en vooraleer er een voorschot uitbetaald wordt moeten alle controles afgerond zijn. België heeft dit toch klaargekregen! Iedereen krijgt op hetzelfde moment zijn geld. Er is enkel een verschil van 14 dagen (internet of papieren opgave). In Nederland is dit precies een loterij 'wie zijn dossier eerst en wie laatst'. Ik had een reeks betalingen gepland en beloofd aan leveranciers. Iedereen moet op hetzelfde moment zijn BTR-betaling krijgen en liefst op een vast moment zodat je een financiële planning kunt maken. 85% heeft al dik 4 maanden hun geld maar wat kunnen we doen, we zijn in de minderheid 0,5%.

 • Bison

  Er is wel een hoop veranderd in de laatste 30 jaar als je nou als boer van de bijstand moet leven!.En dat met all die kapitaal intensive veehouderij die daar tegenwoordigde norm blijkt te zijn.
  Vrijwillige slavernij viert hoogtij!

 • el

  Sigaar uit eigen doosje ? lijkt mij.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.