Home

Nieuws 1 reactie

Volgende week meer duidelijkheid over Hedwigepolder

Den Haag – Begin volgende week komt er meer duidelijkheid over de toekomst van de Hedwigepolder. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte verteld.

Donderdag meldde demissionair staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) dat hij het Hedwigedossier vrijdag tijdens de ministerraad zou bespreken. Rutte meldt nu dat de overleggen gaande zijn en dat de uitkomst hiervan begin volgende week bekend zal worden.
Bleker presenteerde twee weken geleden een nieuw plan, waarbij tweederde van de Hedwigepolder behouden blijft, omdat er op twee andere plaatsen langs de Westerschelde ontpolderd gaat worden. Voor het alternatief van Bleker is geen Kamermeerderheid. Onduidelijk is nog of het onderwerp controversieel wordt verklaard.

Eén reactie

  • kuijpers reniers

    jaren lang gevochten tegen het water met alle middelen om het maar een beetje droog te houden en nou willen ze in een klap die investeering vernietigen en vruchtbaren landbouwgrond onder laten lopen nee hoor gewoon dom bezig als ze daar in brussel graag meer water zien dan kunnen ze beter brussel voor een deel ontpolderen zitten ze meteen ook nog eerste rang,trouwens ik vind dat de bemoeienise van brussel veel te ver gaan
    en trouwens natuur kun je niet maken die is er al,aleen hij is gelukkig niet overal het zelfde
    groetjes f kuijpers

Of registreer je om te kunnen reageren.