Home

Nieuws 303 x bekeken

Voedingsindustrie produceert minder, verliest omzet

Voorburg - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse voedings- en genotmiddelenindustrie is in februari ten opzichte van een jaar eerder gedaald met 4,6 procent. De financiële omzet lag in februari 2,8 procent lager.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In januari lag de gemiddelde dagproductie nog slechts 1,5 procent lager dan in 2011. De financiële omzet vertoonde in januari ook nog een kleine plus van 0,3 procent. Vanwege het grillige karakter van de cijfers kijken economen vooral naar de ontwikkeling over meerdere maanden. De daling wordt toegeschreven aan de economische problemen in de Eurozone.
De gemiddelde dagproductie van de totale Nederlandse industrie was in februari 2012 ruim 3 procent lager dan in februari 2011. In januari nam de productie met ruim 1 procent af ten opzichte van een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.