Home

Nieuws

’Verkoopvolume agrarische sector stijgt 0,7 procent’

Amsterdam – Het verkoopvolume van ING stijgt in 2012 met 0,7 procent, verwacht het ING Economisch Bureau. De groei komt volgens ING vooral voort uit herstel van de wereldhandel. Nederland exporteert een groot deel van haar agrarische productie.

Ook voor 2013 verwacht de Amsterdamse bank een groei voor de sector van 0,7 procent.


Vorig jaar daalde het volume nog met een half procent. ING verwacht dat de koopkracht van de Nederlandse consument zal dalen door de malaise in de economie en bezuinigingen en lastenverzwaringen die de overheid instelt. Het koopkrachtverlies uit zich echter vooral bij de verkoop van goederen als elektronica of auto’s en veel minder bij de verkoop van voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.