Home

Nieuws 555 x bekeken

VAMIL-compensatie eenmalig afkopen

Den Haag - Ondernemers kunnen nu de VAMIL-compensatie eenmalig afkopen.

Dit heeft het ministerie van ELI besloten. Een nadeel van de compensatieregeling is dat ondernemers in het meest ongunstigste geval 25 jaar lang een ‘schaduwboekhouding’ moeten bijhouden. Door het bedrag in één keer af te kopen is dat niet nodig.

Verzoeken voor afkoop kunnen tot 30 september 2012 worden ingediend bij Dienst Regelingen. De afkoopregeling is voor ondernemers die in de periode 2007 en 2008 geïnvesteerd hebben in duurzame stallen of kassen. Dit moet destijds aangemeld zijn bij Bureau IRWA (Bureau Investeringsregelingen en willekeurige afschrijving) van de Belastingdienst. Een verzoek van afkoop kan alleen digitaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.