Home

Nieuws 410 x bekeken

Tweede Kamer wil informatie over nieuwe geval Q-koorts

Den Haag – De Tweede Kamer wil binnen een week een brief van het ministerie van landbouw over de nieuwe besmetting met Q-koorts op een geitenbedrijf in het Drentse Elim.

VVD-kamerlid Janneke Snijder wil van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw weten hoe het kan dat een bedrijf besmet raakt, ondanks de vaccinatiestrategie.
Een ruime kamermeerderheid steunt het verzoek om een brief. De Partij voor de Dieren wil ook weten of het vaccin wel voldoende werkt, of de lammerperiode op het bedrijf al is begonnen en of er een landelijk fokverbod wordt overwogen. De partij vraagt, net als de SP of de omwonenden en andere mensen die in het gebied komen ook geïnformeerd worden.
CDA-kamerlid Henk-Jan Ormel wil in de brief ook weten of er klinische verschijnselen waren op het bedrijf. Hij wijst erop dat de politiek niet in paniek moet raken als blijkt dat alleen de bacterie is gevonden in tankmelk en dat er geen klinische verschijnselen waren.

Of registreer je om te kunnen reageren.