Home

Nieuws

Suikergebruikers EU willen af van quotering

Brussel – De suikergebruikers in de EU, zoals voedingsmiddelenfabrikanten, willen geen verlenging van de suikerregeling, die in 2015 afloopt.

Belangenorganisatie Cius wil dat de quotering wordt afgeschaft en dat Brussel de importheffingen verlaagt. Volgens Cius-voorzitter Robert Guichard toont de marktsituatie aan dat het beleid anders moet. ”Ondanks de recordproductie in de EU blijft de suikermarkt erg krap. Er zijn kunstmatige tekorten ontstaan”, schrijft Guichard in een brief aan het Beheerscomité Suiker.
De organisatie van suikerhandelaren Assuc wil de quotering behouden zodat ontwikkelingslanden suiker kunnen blijven verkopen aan de EU. De afschaffing van de quota leidt tot een verdere concentratie van de suikerindustrie, vreest Assuc.

Of registreer je om te kunnen reageren.