Home

Nieuws

'Succes economische ontwikkeling gevolg bestrijding honger'

Bakoe - Het succes van duurzame economische ontwikkeling wordt bepaald door het vermogen honger te bestrijden.

Dat zegt José Graziano da Silva, directeur-generaal van wereldvoedselorganisatie FAO bij een conferentie in Azerbeidzjan. De Braziliaan noemt hongerbestrijding “het meest urgente” probleem voor de wereld.
“We kunnen ontwikkeling niet duurzaam noemen als we bijna één op de zeven mensen achter laten”, aldus Da Silva, wijzend op het aantal mensen dat volgens de FAO honger lijdt. Volgens Da Silva moet de FAO zich nu toenemend op specifieke thema’s focussen, omdat regeringen minder geld beschikbaar stellen.
Hij zei te hopen dat voldoende fondsen beschikbaar komen, ook omdat het opbouwen van een sterke landbouw bijvoorbeeld in de Hoorn van Afrika uiteindelijk goedkoper is dan het met enige regelmaat sturen van noodhulp.

Of registreer je om te kunnen reageren.