Home

Nieuws 366 x bekeken

Starbucks investeert in China

Peking – Koffiegigant Starbucks gaat sterk investeren in China. Dat zei het hoofd van de Aziatische activiteiten John Culver woensdag. Het Amerikaanse bedrijf mikt op 1.500 winkels in 70 Chinese steden in 2015.

Momenteel telt Starbucks 570 vestigingen in 70 Chinese steden. ”We zien mogelijkheden voor veel meer vestigingen in China”, zei Culver.
De koffiecultuur is relatief nieuw in China en hoewel de Chinese markt snel groeit, blijft hij klein ten opzichte van de VS en Europa. Onderzoeksbureau Euromonitor schat dat de Chinese markt voor koffieketens sinds 2005 ruim is verdrievoudigd tot 2,9 miljard yuan (352 miljoen euro). Voor 2015 verwachten de onderzoekers dat de markt goed is voor 4,5 miljard yuan (546 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.