Home

Nieuws 919 x bekeken 2 reactieslaatste update:27 apr 2012

Stadslandbouw in leegstaande kantoren

Utrecht - De provincie Utrecht gaat onderzoeken of de vele leegstaande kantoren en braakliggende bedrijventerreinen in de provincie kunnen worden gebruikt voor stadslandbouw.

Utrecht - De provincie Utrecht gaat onderzoeken of de vele leegstaande kantoren en braakliggende bedrijventerreinen in de provincie kunnen worden gebruikt voor stadslandbouw. Dat meldde een woordvoerder van de provincie donderdagmiddag.Leegstand van kantoren is in Utrecht net als elders een groot probleem. Zo'n 15 procent van de kantoren staat leeg. In sommige gemeenten is dat percentage zelfs tweemaal zo hoog, zoals in Nieuwegein en Stichtse Vecht.

Stadslandbouw is een rage die uit de VS is overgewaaid, waarbij in de leegstaande panden en terreinen gewassen worden geteeld, vaak via duurzame kassensystemen.

Laatste reacties

 • agratax1

  Onderzoek lijkt me overbodig. De Wiet telers telen al jaren in leegstaande gebouwen en met succes. Voor mij zijn deze gebouwen een uitstekende plaats voor Hydroponicteelt of intensieve veehouderij vooral als deze gebouwen op of bij een de Maasvlakte liggen. Geen gesleep meer met voergrondstoffen en mest en daarna het eindproduct voor export in de boot.

 • Sjaak

  GE-NI-AAAAAL....!!!!

  Wat op het platteland niet meer lukt, zullen we es effe in de stad realiseren; een landbouwontwikkelingsgebied (LOG), compleet met etagestallen, met vele welzijnsvoorzieningen zoals airco en 'scharrelterras'...
  Vervolgens gaan we de leegstaande stallen op het platteland verhuren voor kantoor-, vergader-, en recreatieruimtes... et voilá, de verbreding in de landbouw en de stad is een feit!
  Dit wordt dan allemaal uitgedokterd, door 'geleerde mensen', edoch met weinig verstand...Ieder rationeel denkend mens, met nuchter boerenverstand zou spreken van de 'omgekeerde wereld'....maar ach, het maakt de boer niet uit welke varkens hij, waar dan ook moet voeren...;)

Of registreer je om te kunnen reageren.