Home

Nieuws

Schultz van Haegen laat zich niet uit over megastallenwet

Den Haag – Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil zich niet uitlaten over de wetgeving voor beperking van de omvang van veebedrijven waar staatssecretaris Henk Bleker van landbouw aan werkt.

”Ik weet er onvoldoende over om er op te reageren”, zegt Schultz in reactie op vragen van PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken. Schultz van Haegen geeft aan dat het er vooralsnog uit ziet dat gemeenten en provincies de partijen zijn die besluiten nemen over de vergunningverlening voor veehouderijbedrijven.
Van Dekken vraagt of dit, gezien het mogelijke risico voor de volksgezondheid van megastallen, niet beter landelijk geregeld kan worden. De minister van Infrastructuur en Milieu wil hier niet op reageren.
Bleker komt deze zomer met een wetsvoorstel waarmee het mogelijk wordt om grenzen te stellen aan de omvang van grootschalige veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.