Home

Nieuws 1 reactie

Rutte verandert standpunt over Polenmeldpunt niet

Den Haag – Demissionair premier Mark Rutte houdt zich bij zijn standpunt om geen visie te geven op het meldpunt voor overlast van Oost-Europeanen van de PVV.

Dat bleek vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie. Ook nu hij niet meer politiek afhankelijk is van de PVV wil Rutte geen afstand nemen van het meldpunt, waar in Nederland en in Europa veel ophef over was. Hij zegt dat hij alleen afstand neemt van uitlatingen van de PVV en Geert Wilders als ze veel te ver gaan.
Over onderwerpen die samen met de PVV zijn afgesproken, zoals het boerkaverbod, zal het kabinet per onderwerp kijken of het zinvol om in te dienen. De premier wijst erop dat hij moet handelen vanuit het oogpunt dat het demissionaire kabinet met 52 zetels geen meerderheid in de Kamer heeft.

Eén reactie

  • NoordHollander

    het is wellicht handiger een meldpunt voor pvv ers te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.