Home

Nieuws

Rutte: Nederland is niet van het ontpolderen

Den Haag – Premier Mark Rutte (VVD) heeft 'een goed gevoel' bij het compromis van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw, CDA) over de Hertogin Hedwigepolder.
Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Volgens Rutte houdt het nieuwe plan rekening met alle belangen. Hij benadrukte dat Nederland geen land van ontpolderen is. “Leeghwater heette niet voor niets Leeghwater, en geen Volwater”, zei hij refererend aan de zeventiende-eeuwse molenbouwer en waterbouwkundige Jan Adriaanszoon Leeghwater.
Rutte is niet van plan woensdagavond, wanneer het Kamerdebat over de kwestie wordt voortgezet, aanwezig te zijn. Hij vindt dat het dossier in goede handen is bij Bleker. Bovendien is het in Nederland niet gebruikelijk dat de premier deelneemt aan debatten met vakministers, aldus de VVD’er.

Of registreer je om te kunnen reageren.