Home

Nieuws 230 x bekeken

Representativiteitsonderzoek productschappen uitgesteld

Zoetermeer – De Sociaal Economische Raad heeft er in toegestemd om de vierjaarlijkse representativiteitsonderzoeken voor de productschappen Vee en Vlees en Pluimvee en Eieren uit te stellen.

De beide productschappen hadden om uitstel van het onderzoek gevraagd in verband met de onduidelijke situatie waarin de productschappen zich bevinden. Zoals bekend moet het kabinet nog steeds een standpunt bepalen naar aanleiding van een aangenomen motie van Kamerlid Charlie Aptroot waarin wordt aangedrongen op het opheffen van de productschappen.
Volgens de huidige regelgeving rond de productschappen moet de SER om de vier jaar de representativiteit van de verschillende dragende organisaties van de productschappen meten. Dit gebeurt aan de hand van gegevens die de organisaties zelf aanleveren en op basis van eigen onderzoek van de SER. Op basis van de representatie wordt de zetelverdeling in de besturen van de productschappen vastgesteld. In normale omstandigheden had de SER het onderzoek dit jaar opnieuw moeten uitvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.