Home

Nieuws 302 x bekeken

Rabobank wil Poolse dochter geheel inlijven

Utrecht - Rabobank wil zijn Poolse dochteronderneming Bank BGZ volledig inlijven.

De bank heeft daarom een openbaar bod aangekondigd op alle uitstaande aandelen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

Rabobank is voor circa 60 procent eigenaar van Bank BGZ, en zal het bod gestand doen als dat belang stijgt tot minstens 75 procent. Ook moet de Poolse bancaire toezichthouder toestemming geven. De biedprijs is 72,5 zloty (17,29 euro) per aandeel, wat zou neerkomen op een totaalbedrag van rond de 300 miljoen euro als alle stukken worden aangeboden.

Op de beurs in Warschau zijn volgens gegevens van persbureau Reuters ruim 6,5 miljoen aandelen Bank BGZ vrij verhandelbaar, ofwel circa 15 procent van het totaal. De Poolse staat heeft ruim 25 procent van de aandelen in handen. Ook daarop is het bod van Rabobank van toepassing, aldus een woordvoerster. Als niet alle aandelen worden aangeboden, wil Rabobank de beursnotering van Bank BGZ in Warschau in stand houden.

Met Bank BGZ wil Rabobank zijn positie als financieel dienstverlener aan de agrarische sector verder versterken. Het wil daarom een controlerend belang van 75 procent verwerven. De Poolse wet schrijft voor dat in dat geval een openbaar bod moet worden gedaan op alle uitstaande aandelen. Ook als alle stukken worden aangeboden, wil Rabobank de beursnotering van Bank BGZ in stand houden, aldus de zegsvrouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.