Home

Nieuws 508 x bekeken 2 reacties

PvdA: kabinetsplan 'Hedwige' veel te duur

Den Haag - Het kabinetsplan voor de Hedwigepolder en andere polders in Zeeland is een veel te dure oplossing om tegemoet te komen aan de afspraken met Vlaanderen om de natuur te herstellen na het verdiepen van de Westerschelde.

Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Lutz Jacobi is het in een tijd van grote bezuinigingen niet te verantwoorden dat voor de kabinetsplannen minimaal 190 miljoen euro nodig is. De oppositiepartij zou dat geld liever aan zaken als het passend onderwijs besteden. De PvdA vindt dat het kabinet zich aan de in 2005 met Vlaanderen gemaakte afspraken moet houden.

Ook D66 stelt dat het plan-Bleker ,,bakken extra geld'' kost: minimaal 70 miljoen in het beste geval, maar meer als Vlaanderen niet meebetaalt of Zeeland Seaports schadevergoeding eist. Ze stelt ook dat in het voorstel van Bleker meer polders onder water gaan, meer boeren getroffen worden en de 900 leden van golf- en schietclub de Appelzak waarvan het terrein onder water gaat.

D66 noemt de extra kosten voor de Hedwigepolder oneerlijk tegenover de mensen die als gevolg van bezuinigingen uit het Catshuis zullen moeten inleveren. ,,Het is paradoxaal dat in het Catshuis wordt gezweet op teksten die ingrijpen in de zorg moeten goedpraten, terwijl de euro's vrijelijk door de Westerschelde stromen.''

Ook de SP is tegen het plan-Bleker. ,,Een baggerplan, geen oplossing voor de Zeeuwen.''

Laatste reacties

  • anton1937

    In 2005 had de Nederlanse regering nooit met deze oplossing m b t het uitdiepen mogen instemmen, maar ja toen hoorde je niets van D66, de PVDA of de PVV. Bleker heeft gezien de moeilijke situatie eruit gehaald wat er inzet. De eventuele extra kosten zijn te wijten aan het slappe verhaal van de klagers van nu D66, de PVDA en de PVV.

  • Mels

    Idd,De ideeen van de Poep van de Apen zijn altijd te duur en nu brullen ze moord en brand.

Of registreer je om te kunnen reageren.