Home

Nieuws

'Productschappen niet boven aan de lijst'

Zoetermeer – Steven Lak, voorzitter van het Productschap Vee en Vlees (PVV), verwacht dat het demissionaire kabinet in de komende maanden nog wel met een standpunt zal komen over de toekomst van de productschappen.

"De positie van de productschappen zal niet hoog op de lijst met belangrijke onderwerpen staan", is de indruk van Steven Lak. Hij is naast voorzitter van het PVV ook voorzitter van het overleg van voorzitters van productschappen. "In tijden van economische crisis zit niemand te wachten op onbestuurbaarheid", aldus Lak. Hij verwacht dat het demissionaire Kabinet Rutte nog wel met antwoord zal komen op de moties over de toekomst van de productschappen zoals die eind december in de Kamer zijn aangenomen. Minster Kamp van Sociale Zaken zal daarin aan moeten geven hoe de schappen in ieder geval in sterk afgeslankte vorm al dan niet blijven bestaan. De schappen gaan in ieder geval door op de ingeslagen weg van verregaande samenwerking aldus Lak.

Of registreer je om te kunnen reageren.