Home

Nieuws 1 reactie

Prijs rode diesel daalt nog niet mee met olieprijs

Doetinchem – De prijs van rode diesel blijft ondanks de dalende olieprijs nog stabiel. Donderdag kostte rode diesel bij een gemiddelde bestelling van 1.500 – 2.500 liter 100 euro per 100 liter exclusief btw. Dat is 2 euro per 100 liter minder dan een maand geleden.

De olieprijs is echter intussen dalende. De verwachting is dat de prijs van rode diesel ook gaat dalen maar de brandstofprijzen reageren vertraagd omdat voorraden eerst weggewerkt moeten worden. De voorraden worden eerst opgemaakt tegen de prijs waarvoor het is ingekocht.
LTO Commerce laat weten dat afnemers kritischer zijn vanwege de hoge brandstofprijzen en meer vergelijken tussen leveranciers. De prijs van rode diesel is al geruime tijd historisch hoog. Transporteurs en loonwerkers zullen mogelijk hun tarieven aanpassen.

Eén reactie

  • mts.tenhove1

    Ik snap het niet meer. als de prijs stijgt hoeven niet eerst de oude voorraden voor de oude prijs opgemaakt worden!!

Of registreer je om te kunnen reageren.