Home

Nieuws 6303 x bekeken 11 reacties

Politie waarschuwt voor schuurinbraken in Oosten

Enschede – De politiekorpsen in Drenthe en Twente waarschuwen voor schuurinbraken in het buitengebied.

Bij de inbraken worden veelal gereedschappen, kleine landbouwmachines, aanhangwagens en zitmaaiers gestolen. De schade loopt op tot tienduizenden euro’s per inbraak.
De politie Drenthe meldt dat de afgelopen maanden veel ingebroken in schuren en loodsen in Zuidoost-Drenthe zijn gemeld. Het buitengebied in Noordoost-Twente is ook getroffen door verschillende schuurinbraken. ”In Drenthe, maar ook in andere provincies van Nederland, wordt schuurinbraak steeds populairder”, aldus de politie Drenthe.
Een woordvoerder van de politie Twente zegt dat de waarschuwing vooral is gedaan om bewoners in het buitengebied alert te maken. ”Als burgers in het buitengebied hun spullen goed opbergen, kunnen we wellicht inbraken voorkomen.” De politie vraagt burgers alert te zijn op verdachte situaties en daarvan melding te maken. Daarnaast adviseert de politie schuren, bergingen en garages af te sluiten met een deugdelijk slot en te voorkomen dat van buitenaf te zien is wat zich in de schuur bevindt.

Laatste reacties

 • janlookamp

  laatst hierin de buurt melding gemaakt dat er een busje met een pools kenteken stond en mensen foto s maakten ,word je medegedeeld dat dat mag maar er word geen aanstalten gemaakt om te komen kijken als de elektrische fietsen en zitmaaiers van enkele buurtbewoners word gestolen snapt de politie dat ook niet en zegt dat de boel beter afgesloten moet worden

 • annevandermeer1

  och ja er word gewoon getankt meld het kenteken nr en doe aangifte,vervolgens krijg je een brief waarin vermeld wordt er niets mee te kunnen!

  lang leve nederland!!!!!!!

 • gerstiroma

  het idee van Geert is gewoon goed alleen wil men niet dat HIJ het zecht, er zitten beslist goede werknemers onder de Polen en andere Oostblokkers maar ook veel creminelen, wat zijn we toch gelukkig met die open grenzen

 • Dark Eye

  Heel vervelend als je dit overkomt. Schrik de inbreker af en voorzie je terrein van camera's. Met beelden kun je vaak wel wat doen en zeker als de crimineel later toch gepakt wordt. Wij helpen u graag. info@darkeye.nl

 • Mels

  Dark eye,dat is toch de omgekeerde wereld,als je weet wie en hoe en wat dan doen die platpetten niks,moet ik dan maar met het hagelgeweer op de loer liggen?

 • jampie

  het zal niet lang meer duren, dat de ergernis over hoe onze wetsdienaren ermee omgaan, het inderdaad op jachtgeweer taferelen zal uitdraaien en ik kan mij er wat bij voorstellen.

 • J@gertje

  Sorry jampie maar daar kan ik mij niets bij voorstellen.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Misschien wordt er minder over gezeurd dan over een vrachtauto vol ganzen....

 • jampie

  Nou ja, als je alles hebt beveilgd en je hebt de zaken goed voor elkaar en je weet wie de daders zijn en de jongens van de politie kunnen er ook niets aan doen dat ze een dag later weer vrij rond lopen en het kost elke keer weer tijd en geld, dan wordt het zeer vervelend. Alleen al in de middenstand is dit een groot probleem. Als je dit als particulier of middenstander een paar keer overkomt en je krijgt bv. een dag later van een overheidsinstantie een grote boete voor een onnozel strafbaar feit, en de volgende dag roven ze je schuur of winkel weer leeg, dan heeft u een boel geduld J@gertje. Ik weet dat je het recht niet in eigen handen moet nemen, maar dat dat soms niet meevalt hoop ik u hiermee duidelijk gemaakt te hebben, met vriendelijke groet jampie

 • J@gertje

  @Mels,
  Ik denk dat je gelijk hebt.

  @Jampie,
  Ik heb i.d.d. een heleboel geduld en ik ben goed verzekerd.
  Maar het is natuurlijk buitengewoon vervelend dat ze er met je spullen vandoor gaan.
  Bij mij hebben ze een jaar of wat geleden ook voor ruim € 6000-, aan gereedschappen weggehaald.

  Groet,

 • Mels

  Ik spit wel een gat maar zet er geen steen op....

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.