Home

Nieuws 1 reactie

’Plan Bleker kost 20 miljoen meer’

Den Haag – D66 wil nog vandaag opheldering van staatssecretaris Henk Bleker over de eventuele verborgen kosten van zijn alternatieve Westerscheldeplan.

Volgens Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven leidt het ontpolderen van het gebied rondom de Appelzak mogelijk tot 20 miljoen euro aan meerkosten vanwege de daar aanwezige watervoorzieningen. De installaties zijn pas twee jaar geleden daar geplaatst, maar zouden bij het onder water zetten van de polder moeten verdwijnen. De gemeente Reimerswaal is dan ook tegenstander van het nieuwe plan van Bleker.
”Het zou bizar zijn als een waterinstallatie die er net staat nu weer moet wijken om drie vierkante kilometer aardappelpolder droog te houden”, zegt Van Veldhoven. ”Er liggen dus nieuwe miljoenkostenposten op de loer. Hoeveel krediet heeft Bleker nog bij de minister van Financiën?”
Morgen debatteert de Tweede Kamer over de Westerschelde. De verwachting is dat een meerderheid van het parlement het plan van de staatssecretaris niet zal blokkeren.

Eén reactie

  • agratax1

    Als ontpoldering niet doorgaat kost dit Nederland dus ca. 55.000 ha aan poldergrond. Is hier rendabel op te boeren voor de Nederlandse staat? De boeren krijgen deze kosten er niet bij, want als dat is, dan kunnen ze beter direct zelf de dijk doorsteken na de oogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.