Home

Nieuws 2 reacties

PVV wil Zeeuws referendum over Hedwigepolder

Den Haag - PVV-kamerlid Richard de Mos wil in Zeeland een referendum houden over de toekomst van de Hedwigepolder. 

Dat zei hij in het tv-programma Pauw en Witteman. De Mos is altijd fel tegenstander van de ontpoldering geweest, maar bij het huidige plan van staatssecretaris Henk Bleker geeft hij ruimte voor een andere opvatting. De stem van de PVV is doorslaggevend voor goedkeuring door de Tweede Kamer voor het plan.
Vorige week presenteerde Bleker het nieuwe alternatief voor natuurherstel langs de Westerschelde. Hierbij wordt op drie plekken ontpolderd. Naast eenderde van de Hedwigepolder worden de Schore- en Welzingerpolder en de Appelzak ontpolderd. Dit levert 295 hectare getijdenatuur op.
De Tweede Kamer debatteert donderdag over de Hedwigepolder. Bleker verwacht dat de Europese Commissie instemt met het plan. Vlaanderen heeft aangegeven dan ook akkoord te gaan.

Laatste reacties

  • breedveld

    Los van hoe je over de Hedwige denkt, dit voorstel van De Mos op dit moment is een beetje raar. Een referendum is nodig om de menig te peilen. In Zeeland kennen we die, hoewel ik vermoed dat er meer Zeeuwen voor ontpolderen zijn dan de paar procent die almaar door de tegenstanders van ontpolderen in de media worden gesuggereerd. Probleem is echter dat het niet alleen een Zeeuwse zaak is maar ook een nationale en een internationale, waarvoor al jaren een door beide zijden van de grens een getekend verdrag ligt. Probleem is ook dat het Haagse parlement bestuurders kent die voor de consequenties van hun opinies weglopen, draaien en denken tijd te kunnen kopen door 'referendum' te roepen, of 'onderzoek'. Je moet er maar intrappen.

  • schoenmakers1

    Ik vind het allemaal zeer raar, is er in de uitgediepte westerschelde geen natuur, is er op de landbouwgrond geen natuur, zou het niet verstandiger zijn om de natuur en economie hand in hand te laten gaan?

Of registreer je om te kunnen reageren.