Home

Nieuws 4120 x bekeken 1 reactie

Oud-directeur en BLGG ruziën over ontslag

Arnhem – BLGG Agroxpertus en zijn vorig jaar ontslagen directeur Nicolette Klijn staan tegenover elkaar bij de rechter over de ontslagvergoeding. Klijn werd begin vorig jaar aangesteld als nieuwe directeur bij het bedrijf in Wageningen. In november kreeg ze ontslag.

De directeur vocht vanaf het begin haar ontslag aan, mede vanwege formele fouten bij haar benoeming en bij het ontslag. Ze meende recht te hebben op doorbetaling van loon.
De kantonrechter bepaalde in januari dat BLGG de directeur een vergoeding zou moeten geven van 57.000 euro en dat de arbeidsovereenkomst met ingang van 15 februari 2012 zou moeten worden ontbonden – als er nog een arbeidsrelatie bestond.
Klijn wilde dat geld innen, maar volgens BLGG kan dat nog niet. Het onderzoekslaboratorium is van mening dat nog uitgezocht moet worden of Klijn nog wel in dienst was. Het conflict kreeg eind maart een vervolg voor de rechtbank in Arnhem. De Arnhemse rechter oordeelde dat BLGG nog geen vergoeding hoeft uit te betalen, voordat precies vaststaat hoe het zat met de aanstelling van de directeur en wanneer het ontslag precies is ingegaan.
De directeur heeft al wel een vergoeding van 20.000 euro gekregen. Daarnaast krijgt ze een werkloosheidsuitkering. "Zij is derhalve niet van financiële middelen verstoken", aldus de rechter.

Eén reactie

  • johan

    Zolang er niet met paarden gezaaid wordt, mag je het eigenlijk geen nostalgie noemen

Of registreer je om te kunnen reageren.